Étteremkalauz: A Pajta – Az Év Éttermének Különleges Élménye a Sokszínű Vidéken Fedezd fel a Pajta varázslatos világát, ahol a gasztronómia és a helyi hagyományok találkoznak! Az év éttermeként elismert helyszín nem csupán egy étkezési lehetőség, hanem e

Az őriszentpéteri Pajta idén elnyerte a Dining Guide Év étterme címét, míg a Best Of The Best elismerést továbbra is a Stand birtokolja. Az Év szerethető étterme címet az Alelí Budapest nyerte el, míg az Év fenntartható étterme díjat a Salt étterem kapta meg a hétfő este Budapesten zajló ünnepélyes díjátadón.
Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.
A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, farm-to-table koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű - emelte ki a zsűri.
Fedezd fel galériánkat, ahol a Pajtáról készült lenyűgöző fényképek várnak rád!
A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant, a budapesti Salt, a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes került még fel.
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest érdemelte ki, amiért mesterien ötvözi az olasz és a magyar konyha gazdag hagyományait egy szenvedélyes és alapos megközelítéssel. Ezzel szemben az Év fenntartható étterme díjat a Salt étterem kapta, amely a helyi alapanyagokat innovatív és kreatív módon újraértelmezi. Az első alkalommal odaítélt Év legjobb pizzája díjat az encsi Anyukám Mondta étterem nyerte el, megmutatva a pizzakészítés művészetének új dimenzióit.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.