Ebben a különleges japán étteremben a vacsora ára nem pénzben kifejezett, hanem egy teljesen más értékrend alapján működik. De vajon mi áll a háttérben?

Egy étterem sokféle tényező miatt lehet különleges: várhatnak ott egyedi fogások, házias ízek vagy éppen magával ragadó hangulat. Tokióban azonban létezik egy hely, amely egészen máshogyan hívja fel magára a figyelmet. Itt ugyanis a vendégek jóllakva, de fizetés nélkül távozhatnak - egy feltételt azonban teljesítenük kell.
A Mirai Shokudo, egy tíz évvel ezelőtt alapított étterem, Sekai Kobayashi kreatív elméjéből pattant ki. Az egykori mérnök úgy döntött, hogy új irányt vesz az életében, miután a Cookpad Inc. gasztronómiai platformján dolgozott, ahol lehetősége nyílt a vállalati konyha felfedezésére. Kollégái lelkes visszajelzései és az ott szerzett tapasztalatok ösztönözték, hogy otthagyja a mérnöki pályát, és megvalósítsa álmát: egy saját étterem megnyitását.