Fedezd fel, mi történik, ha a fokhagymát a mikróba teszed! Ezt a különleges kísérletet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Három különböző technikát teszteltünk a fokhagyma pucolására.
Kollégáink számos kreatív megoldást teszteltek, hogy felfedezzék a fokhagyma pucolásának leggyorsabb és legegyszerűbb módját. A klasszikus módszeren túl kísérleteztünk befőttesüveggel, sőt, a mikróval is próbálkoztunk!
Azt egyébként tudtad, hogy a fokhagymát a természet antibiotikumának is szokás nevezni. Baktérium- és vírusölő hatása a benne lévő allicinnek köszönhető. Rendszeres fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek, az anyagcsere-rendellenességek vagy a cukorbetegség megelőzésében. Ráadásul kiválóan alkalmas fertőzések kezelésére, gyulladáscsökkentésre, jót tesz a vérkeringésnek is, és csökkenti a koleszterinszintet.
Ha igazán különleges ízélményre vágysz, ne hagyd ki a puha, krémesre sült fokhagymát! Ez az ínycsiklandó finomság olyan ízeket varázsol eléd, amelyek felülmúlják a legjobb fűszerek hatását is.