Ezért nem ajánlott éles kést tenni a mosogatógépbe: szakértők szemléltették, hogyan érdemes a vágást végezni.


Hámozókés, santoku és kenyérvágó kés: mindegyik eszköz más-más célt szolgál, ám közös bennük, hogy a konyhai tevékenységeinket lényegesen megkönnyítik, ha prémium minőségű változataikkal dolgozunk. A főzés igazi esszenciája a kés, hiszen nem mindegy, hogyan formáljuk meg az alapanyagokat. A precíz vágás nemcsak a megjelenést, hanem az ízek harmóniáját is befolyásolja, ezért érdemes figyelmet fordítani a megfelelő eszközökre a konyhában.

Hogy többet megtudjunk a késekről, ellátogattunk egy különleges konyhai eseményre, ahol Farkas Attila mesterszakács, illetve más profi szakemberek mutatták be a vágás művészetét és a világhírű Victorinox kések precizitását. A bemutatón azt is megtudtuk, miért nem szabad az éles késeket mosogatógéppel tisztítani.

Related posts