Itt a legfinomabb palacsinta receptje: a tatabányai piacon fedeztük fel a hozzávalókat, és megosztjuk veletek az árakat is, hogy ti is könnyedén elkészíthessétek ezt az ínycsiklandó finomságot!

A tatabányai piac vibráló színekben pompázik, tele van ínycsiklandó illatokkal és mosolygós árusokkal, akik szívesen kínálják portékáikat. Egy hétvégi ebédhez készülve, a palacsinta recept hozzávalóit válogatva hamar kiderül, mennyibe is kerülhet a friss, helyi termékekből készült étkezés. Van, ami igazán kedvező áron beszerezhető, míg más alapanyagokért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. De a piac hangulata, a bőséges választék és az élénk atmoszféra mindenképpen megéri a látogatást!
A Kond vezér utcai piac tele volt élettel péntek reggel, különösen igaz ez Faluvégi János standjára, ahol bizony kígyózó sorokban álltak az emberek. A piacon van minden, mi szem-szájnak ingere: túró, tejföl, marha comb, lapocka, sőt még velős csonttal is találkoztunk. Jó háziasszonyként csak azon kell elgondolkodni, mégis melyik receptet vegyük elő, mit készítsünk a finomságokból. Mi most a palacsinta receptje mellett döntöttünk.
Rengeteg ínycsiklandó étel varázsolható elő a különféle ínycsiklandó hozzávalókból.
A Vásárcsarnok szívében, a Gerecse Sajtműhely standjánál a túró kilója 2900 forintért beszerezhető, míg a tejfölért 2390 forintot kell fizetni. Ezek az alapanyagok tökéletesen alkalmasak ízletes palacsinták készítésére, és szerencsére az időjárás is kedvező: a kinti hőség már nem zavaró, így nem kell a tűző napon szenvedni az olajban való sütés közben. A piacon tojásokat három különböző méretben találunk: S, M és L, melyek ára 70, 85 és 95 forint. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hogy egy finom, házi készítésű palacsinta kerüljön az asztalra!
Az Erzsébet Húsboltban a marhacomb kilója 5489, a lapocka 5389, a velőscsont pedig 1699 forintba kerül. Mi mostanában rászoktunk arra, hogy a szokásos vasárnapi húslevesbe velőscsontot teszünk, majd mikor az megfőtt, csinálunk hozzá pirítóst, és arra rákenve elfogyasztjuk. A fasírtot jó fokhagymásan, ízesen szoktam csinálni, ennek pedig a kilója 3450, a minden étel alapjához szükséges vöröshagyma pedig 550 forint Faluvégi János standjánál.