A Coca-Cola egyik alapvető összetevőjének módosítása várhatóan jelentős hatással lehet a termék ízére és a fogyasztói élményre.

A Coca-Cola jelenlegi amerikai termékeiben kukoricaszirup található, azonban Robert F. Kennedy Jr., az amerikai egészségügyi miniszter, kifejezte aggályait ezzel az összetevővel kapcsolatban, különös figyelmet fordítva annak lehetséges egészségügyi következményeire.
Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy a Coca-Cola vállalat elfogadta, miszerint az Egyesült Államokban forgalmazott üdítőikhez valódi nádcukrot fog alkalmazni. Ezt egy bbc.com cikkből tudhattuk meg.
Ahogyan az köztudott, az elnök a közösségi média platformján a következőképpen fogalmazott:
Beszélgettem a Coca-Cola képviselőivel arról, hogy az Egyesült Államokban valós nádcukrot alkalmazzanak a kóla készítésénél, és örömmel értesültem arról, hogy támogatták ezt az ötletet. Szeretném kifejezni hálámat a Coca-Cola csapatának ezért a döntésért.
Bár a Coca-Cola hivatalosan nem erősítette meg a recept megváltoztatását, egy szóvivő kifejezte, hogy "nagyra értékeljük az elnök lelkesedését". Hozzátette, hogy a közeljövőben további izgalmas részletekkel szolgálnak majd innovatív új termékkínálatukról, amely a termékcsaládon belül várható.
Míg az USA-ban forgalmazott kólát jellemzően kukoricasziruppal édesítik, más országokban - például Mexikóban, az Egyesült Királyságban vagy Ausztráliában - inkább nádcukrot használnak.
A Coca-Cola vezérigazgatója, James Quincey áprilisban a befektetők előtt hangsúlyozta, hogy a cég folyamatosan dolgozik azon, hogy csökkentse italainak cukortartalmát. Ugyanakkor a nádcukorra való áttérés olyan keserű utóízt hagyhat az amerikai kukoricatermelők körében, amely feszültségeket szülhet a piacon.
John Bode, az amerikai kukoricafeldolgozók szövetségének elnöke és vezérigazgatója szerint a nagy fruktóztartalmú kukoricaszirup nádcukorra való cseréje amerikai élelmiszeripari munkahelyek ezreit veszélyeztetné, csökkentené a mezőgazdasági jövedelmeket és növelné az importált cukor mennyiségét.